Stephen Rosenbaum. Human Rights American Style: What Can We Learn from Europe?

21 листопада 2023 року відбулася онлайн-лекція від Stephen Rosenbaum на тему: Human Rights American Style: What Can We Learn from Europe?

«21 та 22 листопада є історичними датами подій, які відбувалися в Україні, тому що саме в ці дні розпочалися Помаранчева революція та Революція гідності. Тому знаково, що саме в цей день відбулася перша зустріч із нашими колегами з Berkeley Law School (University of California). Тема дискусії була присвячена правам людини, демократичним цінностям, верховенству права. Під час гостьової зустрічі лектор детально розкрив проблеми й особливості американської і європейської системи захисту прав людини, а також порівняв їх. Щиро дякуємо Stephen Rosenbaum за чудову лекцію для наших студентів і колег. Це гарна відправна точка для нашої більш тісної співпраці», – розповідає модераторка заходу, директорка інституту права ім. І. Малиновського, кандидатка юридичних наук, доцентка Ольга Балацька.

Під час зустрічі слухачі мали змогу почути аналітичний аналіз законодавства та судову практику щодо прав людини в США та Європі. Слухачі взяли участь у обговоренні та дізналися більше про судові механізми, закони та практику захисту прав людини.

«Вчора я був присутнім на онлайн-лекції, яка була присвячена висвітленню прав людини, а також судових механізмів у США та в країнах Європи. Викладач висвітлив особливості та відмінності двох правових систем, вказав на їх переваги та недоліки. Під час лекції був активний діалог з учасниками зустрічі, що дозволило мені також поставити питання, які мене цікавили. Лекція у формі діалогу, як на мене, сприяє формуванню питань, висновків та ідей. Саме тому ця зустріч подарувала всім присутнім нові знання, досвід та багато позитивних вражень», – своїми враженнями від зустрічі поділився студент Ярослав Буркут.

Обговорення деяких законів Сполучених Штатів із прав людини та судових механізмів у порівнянні з Європейською конвенцією про захист прав людини, Європейською судовою практикою та установами з прав людини викликали жвавий діалог.

«Це була надзвичайна можливість поспілкуватися з викладачем Університету Берклі на таку тему. Stephen Rosenbaum розповів про актуальні проблеми реалізації принципів захисту прав людини і громадянина у США, зокрема про поширеність озброєних нападів і повільність судових процесів. Зустріч відбувалася онлайн англійською мовою, тому ми мали можливість поспілкуватися з носієм на такі актуальні питання», – ділиться враженнями студентка 4-го курсу Навчально-наукового інституту права Юліана Балагур.